Itt a megoldás az ólommentes csapvízre! | Olommentesviz.hu

Szüntesd meg a szennyezést most!

Ólommentesítsd csapvized!

Az ólom észrevétlenül pusztít

Az ólom tartalmú ivóvíznek nincsen jól megkülönböztethető íze, színe vagy szaga. A fémes íz megjelenése nem utal az ivóvízben lévő ólom mennyiségére. Az ólom így észrevétlenül pusztítja az emberi szervezetet. Az ólom egy jól ismert toxikus nehézfém. Felnőtteknél tapasztalt káros hatások közül kiemelhetők egyes fontos ionok, nyomelemek, vitaminok (kalcium, vas, cink, D-vitamin) hasznosulásának romlása. A magzatokra, csecsemőkre, kiskorú gyermekekre rendkívül veszélyes, maradandó kárásodásokat okozhat.

Régi épületben élsz ? Akkor érintett lehetsz !

A Budapestről készült ólomtérkép szerint a belvárosban szinte minden épület érintett. De más területek is súlyosan szennyezettek, például a Wekerle-telep. A legtöbb településen a régi városmagok 1945 előtt épültek. Ezekben az épületekbe szinte biztosra vehted, hogy van ólom a vízben.  Kattints a térképre, és pontosan megtekintheted, hogy a lakótömbödre milyen mértékben jellemző az ólomszennyezett csapvíz. (A térkép betöltődése 10-15 másodperc, kérjük várjon!) Az országos térképet itt találod

Tudományos tények

“A vizsgált budapesti csapvíz minták ólomtartalma többszörösen meghaladta az egészségügyi határértéket.” (Vízkutató, vízkémia Kft – Akkreditált Vizsgálólaboratórium) “Egyes régi építésű épületekben még manapság is ólomcsövek vannak, az ivóvízbe beoldódó ólomnak káros egészségügyi hatása van, főként a gyerekekre nézve.” (Élet és Tudomány) “A terhes anyák, magzatok, csecsemők és kisgyermekek különösen érzékenyek az ólom káros hatásaival kapcsolatban.” (Vízkutató, vízkémia Kft – Akkreditált Vizsgálólaboratórium) “Az ivóvízben előforduló határérték feletti ólomkoncentráció első­sorban a gyermekek mentális fejlődésére gyakorolhat káros hatást.” (Élet és Tudomány)

Van megoldás!

Nyilvánvaló, hogy csak az ólomcsövek cseréje jelentene minden lakásban egyszerre megoldást. Azonban egyszerűbben is megvédtheted családod a szennyezéstől! Az ólom csapvízből való eltávolítására nem kell egy bonyolult és drága víztisztító! Csupán egy – akár házilag is felszerelhető – szűrő berendezésre van szüksége!

Biztonságos, kompromisszumok nélküli megoldások laboratóriumi szakmai ajánlással és támogatással.

A DOULTON® angol víztisztító közel 200 éve, több, mint 140 országban bizonyított már. Magyarországi csapvizekre is bevizsgáltattuk.

Miért a Doulton®?

Sok szűrőberendezés létezik, talán már a konyhádban is van ilyen. A hazai piacon elérhető szűrők többsége nem alkalmas az ólom kiszűrésére. A Doulton® igen!

A Doulton® csapra vagy mosogató alá szerelhető teljes értékű szűrőberendezései kiváló szűrési képesságeik mellett van egy speciális képességük. Az ólom eltávolítására is képesek, méghozzá igen magas, 99% feletti hatásfokkal.  Hatékonyságukat magyar és nemzetközi vizsgáló laboratóriumok igazolják. 

A Doulton® szűrőberendezéseiben a "munkát" az Ultracarb - integrált aktívszenes szűrőbetét végzi, melyek élettartama 6 hónap.

Tulajdonságai:

  • az ólom eltávolítására képes (NSF ANSI 42, 53 Pb minősített);
  • az ólomtartalom csökkentésére engedélyezett (BP/FNEF-TKI/09320-2/2018)
  • külső kerámia rétege visszatartja a mikro-szennyeződéseket: baktériumok, ciszták, lebegő anyagok (pl. rozsda), nagyobb részecskék;
  • a kerámia-mátrix antibakteriális kialakítása megakadályozza a mikrobák szaporodását, az aktív szén védett a mikrobáktól;
  • eltávolítja – többek közt – a klórt és a klórozás melléktermékeit (íz- és szagrontó anyagok, rákkeltő trihalo-metánok),
  • OKI által első helyen rangsorolt
  • valós használati körülmények között tesztelt
  • nem utolsó sorban a kerámia szűrőbetét külső felülete tisztítható;
  • a víz pedig káros anyagoktól mentes, kristálytiszta, kiváló ízű lesz;
Scroll to Top

Tölts le az E-book-ot ingyenesen!

A csapvízben lévő ólom a régi épületek lakóinak közel 50%-át érinti. Hogyan tesztelheted a csapvized és mit tehetsz, ha magas ólomtartalmú víz folyik a csapodból? Töltsd le az ingyenes E-book-ot a legfontosabb információkért.