Nem mindegy, hogy milyen vizet iszol!

Otthoni vízszűrés és annak előnyei

Ismerd meg Doulton vízszűrőinket, amelyek modern technológiával és megbízható minőséggel gondoskodnak otthonod vízbiztonságáról.

A vízfogyasztás fontossága

Az elegendő és megfelelő minőségű vízbevitel nélkülözhetetlen az egészséges élethez, valamint alapvető szerepet játszik szervezetünk optimális működésében. Hozzájárul a megfelelő vérösszetétel fenntartásához, segít normalizálni a vérnyomást, elősegíti az anyagcsere folyamatokat, támogatja a bőr egészségét és vitalitását.

A víz létfontosságú a vesék megfelelő működéséhez, valamint kulcsfontosságú szerepet tölt be abban, hogy éberen és tisztán gondolkodhassunk. A megfelelő hidratáció elengedhetetlen a hosszú távú egészség és jó közérzet megőrzéséhez

Optimális vérösszetétel

A megfelelő minőségű víz fogyasztása hozzájárul a vér összetételének ideális állapotának fenntartásához.

Normális vérnyomás

Rendszeres és megfelelő mennyiségű vízbevitel segít a vérnyomás szabályozásában és a szív- és érrendszeri egészség megőrzésében.

Egészséges bőr

A megfelelő hidratáció elősegíti a bőr hidratáltságát, rugalmasságát és egészséges megjelenését.

Éberség és tiszta tudat

A kellő mennyiségű tiszta víz fogyasztása javítja a kognitív funkciókat, segít tisztán gondolkodni és növeli az általános éberséget.

Biztonságos és ízletes ivóvíz otthon

A vízszűrők használata nem csupán kényelmi szempontból előnyös, hanem egészségügyi szempontból is kritikus jelentőségű. A csapvízben előfordulhatnak olyan nem kívánt szennyeződések, mint a klór, nehézfémek, például ólom, és egyéb vegyi anyagok, amelyek hosszú távon károsíthatják egészségünket.

A vízszűrők használatával biztonságban tudhatjuk magunkat és szeretteinket a csapvízben potenciálisan megtalálható káros szennyeződésektől. A Doulton vízszűrők nemcsak megtisztítják a vizet az ártalmas anyagoktól, de javítják annak ízét is, így az egész család szívesebben fogyasztja.

Biztonságos, tiszta és finom ivóvíz biztosítása otthonunkban elengedhetetlen a jó egészség és a jó közérzet fenntartása érdekében.

Egészséges hidratáció

Az ízletes, tiszta víz nemcsak kellemesebb az ínyencek számára, de elősegíti a rendszeres és elegendő folyadékbevitelt is. A megfelelő hidratáltság elengedhetetlen szervezetünk optimális működéséhez; támogatja az anyagcserét, javítja az energiaszintet és segít fenntartani az egészséges testfunkciókat. Amikor vízünk ízletes és mentes a kellemetlen mellékízektől és szagoktól, ösztönösen többet iszunk belőle, ezzel biztosítva, hogy szervezetünk megkapja a napi szükséges folyadékmennyiséget.

A vízszűrők segítségével nem csak a víz ízét javíthatjuk, de hozzájárulhatunk egészségünk és általános jó közérzetünk fenntartásához is, miközben csökkentjük a környezetre gyakorolt terhelést.

Kényelem és egyszerűség

A vízszűrő rendszerek használata kiemelkedő kényelmet nyújt, hiszen lehetővé teszik, hogy otthonod kényelmében, bármikor hozzáférj tiszta, biztonságos ivóvízhez. Többé nem kell fáradoznod a palackozott vizek vásárlásával, cipelésével, és nem szükséges a kiürült palackokkal visszatérned a boltba. Egy vízszűrő rendszerrel korlátlan mennyiségű, kifogástalan minőségű víz áll rendelkezésre, nemcsak ivásra, hanem ételek és italok készítésére is.

A beépített vízszűrő rendszerekkel jelentős mértékben csökkenhet a háztartásokban keletkező műanyaghulladék mennyisége, hiszen nincs szükség a műanyag palackok gyakori megvásárlására. Emellett a vízszűrők gazdaságos megoldást kínálnak hosszú távon, mivel a szűrőbetétek cseréje jelentősen olcsóbb, mint az ásványvizek rendszeres vásárlása.

Kalkulátorunk segítségével akár ki is számolhatod, mennyi víz cipelésétől kíméled meg magad évente, ami nemcsak időt és energiát, hanem pénzt is megtakarít neked.

Költséghatékony vízfogyasztás otthon

A palackozott víz hosszú távon jelentős kiadást jelenthet egy átlagos háztartás számára, éves szinten akár több százezer forintba is kerülhet. Ezzel szemben, a vízszűrő rendszerek használata jelentős megtakarítást kínál, mivel a tisztított csapvíz költsége literenként mindössze 8-16 forint között mozog. Ez lehetővé teszi, hogy jelentős összeget spórolj meg minden évben, miközben tiszta és biztonságos ivóvizet biztosítasz a családod számára.

A vízszűrő rendszerek kezdeti beruházási költsége hamar megtérül, ha figyelembe vesszük a palackozott víz hosszú távú kiadásait. Ráadásul, a szűrőbetétek cseréjének költsége is jelentősen alacsonyabb, mint a folyamatosan vásárolgatott palackok ára.

Online kalkulátorunk segítségével könnyedén kiszámolhatod, mennyit takarítasz meg évente a vízszűrő berendezés használatával szemben a palackozott víz fogyasztásával.

Fenntarthatóság – a vízszűrők környezeti előnyei

A vízszűrő rendszerek használata nem csak gazdasági és egészségügyi előnyökkel jár, hanem környezetvédelmi szempontból is különösen jelentős. A palackozott vizek fogyasztásának csökkentése közvetlenül hozzájárul a műanyag hulladék mérsékléséhez, ami létfontosságú lépés a környezeti terhelés csökkentése érdekében.

Csendes-óceáni szemétsziget

A Csendes-óceáni szemétsziget, ahol a műanyag hulladék óriási tömegekben halmozódik fel, drámai példa arra, milyen súlyos következményei lehetnek a túlzott műanyaghasználatnak. A vízszűrők használata jelentősen csökkenti a palackozott vizek fogyasztását, így kevesebb műanyag kerül a természetbe és az óceánokba.

Mikroműanyagok a vízi ökoszisztémákban

A mikroműanyagok a vízi ökoszisztémákban is megjelennek, és bekerülhetnek az emberi táplálékláncba, komoly egészségügyi kockázatokat jelentve. A vízszűrők használata csökkenti a mikroműanyagok fogyasztását, mivel hatékonyan távolítják el őket a csapvízből.

A palackozott vizek előállítása

A palackozott vizek előállítása és eldobása jelentős mértékben terheli a környezetet. A vízszűrő rendszerek használata csökkenti ezt a terhet, hiszen kevesebb palack kerül gyártásra és szeméttelepre. A vízszűrők kevesebb energiát és erőforrást igényelnek a palackozott vízhez képest, így ideális választássá válnak azok számára, akik tudatosan szeretnének hozzájárulni egy tisztább és élhetőbb környezet kialakításához.

Miért fontos a megfelelő vízszűrő kiválasztása?

A piacon kapható vízszűrők nem mindegyike rendelkezik a megfelelő minősítésekkel és engedélyekkel. Ezek hatékonysága sokszor nem megfelelő és nem képesek eltávolítani a veszélyes szennyeződéseket, mint például az ólom.

Cégünk a Doulton termékcsalád forgalmazójaként garantálja, hogy a készülékek eltávolítják a 0,9 micronnál nagyobb szennyeződéseket és mikroműanyagokat, a víz zavarosságát legalább 98%-kal csökkentik, és a legveszélyesebb baktériumokat és cisztákat, mint az E-coli, Colera, Shigella, Typhoid, Klebsiella Terrigena, Cryptosporidium és Giardia 99,9%-át eltávolítják. Továbbá a készülékek az egészségügyi határértéket akár 15-szörösen meghaladó ólmot is legalább 98%-kal, a szabad klórt pedig legalább 96%-kal csökkentik.

Amennyiben a készülék az ötéves időtartam alatt, rendeltetésszerű használat mellett nem éri el ezeket az értékeket, úgy visszatérítjük a készülék teljes árát.

Vásárlói visszajelzések

Miért a Doulton®?

A Doulton® szűrők a szigorú tesztelési folyamatoknak köszönhetően az OKI által is első helyen rangsoroltak lettek, bizonyítva, hogy valós használati körülmények között is kivételes teljesítményt nyújtanak.

Speciálisan tervezett berendezéseink nem csak általános szűrésre alkalmasak, de az ólom kiszűrésében is magas, 99% feletti hatékonyságot nyújtanak. Ezt a teljesítményt magyar és nemzetközi vizsgáló laboratóriumok is igazolják.

A Doulton® szűrőbetétek 6 hónapig képesek fenntartani hatékonyságukat, ami hozzájárul a fenntartható használathoz és csökkenti a karbantartási igényeket. Egy-egy szűrőbetét 2300 liter vizet tud megtisztítani és legfeljebb 6 hónapig használható. A kerámia szűrőbetét külső felülete tisztítható, így meghosszabbítva annak élettartamát, miközben a víz kristálytiszta és kiváló ízű marad.

Gyakran ismételt kérdések

Amikor ólommentesítő víztisztítót választasz, ellenőrizd, hogy a készülék rendelkezik-e NSF/ANSI 53 nemzetközi minősítéssel és a magyar NNK ajánlásával, ami biztosítja az ólom hatékony eltávolítását. Győződj meg róla, hogy a választott víztisztító bizonyítottan képes csökkenteni az ólomtartalmat a vízben, és ellenőrizd a termék tesztelési eredményeit.

Független laboratóriumi tesztek biztosítják, hogy a víztisztító készülékek valóban megfelelnek az ígért szűrési teljesítménynek. Ezek a tesztek garantálják, hogy a készülékek hatékonyan távolítják el a káros anyagokat, így az ólmot is, és megakadályozzák, hogy káros anyagok kerüljenek a tisztított vízbe.

Rendszeresen ellenőrizd és cseréld a szűrőbetéteket a gyártó utasításai szerint, hogy a víztisztító optimális teljesítményt nyújtson. Tisztítsd meg a készüléket és ellenőrizd, hogy nincsenek-e eldugulva a szűrők, ami csökkentheti a hatékonyságot.

Ha magas ólomszintet mutat a vizsgálat, fontos intézkedéseket tenni a szennyezettség csökkentésére. Egy megbízható víztisztító rendszer, mint például a Doulton® szűrő, hatékonyan képes eltávolítani az ólmot és más szennyeződéseket. Emellett érdemes megismételni a vizsgálatokat, hogy ellenőrizd a kezelés hatékonyságát.

A csapra szerelhető készülékek telepítése nem igényel szakértelmet, megfelelő csaptelep esetén házilag, egyszerűen üzembe helyezhetők. A Doulton beépíthető víztisztítójának házilagos telepítése alapvető barkács készséget igényel. Ha egy csaptelepet otthon egyedül ki tudsz cserélni, akkor a vízszűrő beszerelése is menni fog. Egy vízvezeték szerelő a mellékelt útmutató segítségével gond nélkül be tudja építeni. Budapesten és Pest megyében igény szerint szerviz szolgáltatást is biztosítunk a készülékek beszereléséhez.

Igen, szervízszolgáltatásunk elérhető a készülék beszereléséhez és a későbbi karbantartásokhoz is. Ezt a szolgáltatást jelenleg csak Budapesten és Pest megyében vehető igénybe.

Az ólom jelenlétét a csapvízben többféleképpen is megállapíthatod. Először is, használhatod a hazai ólomkockázati térképet, amely statisztikai adatok alapján mutatja a különböző területek ólomkockázatát. Emellett érdemes laboratóriumi vizsgálatot is végezni, amely pontos méréssel ad információt a víz ólomtartalmáról.

A megrendelt termékeket átveheted személyesen 1204 Budapest, Igló utca 5. sz. alatti szaküzletünkben, ahol örömmel válaszolunk az esetlegesen fennmaradó kérdéseidre. Ha kéred, itt megmutatjuk a készülék be-/felszerelését- és a karbantartását. A megrendelésed átveheted több, mint 1600 GLS csomagautomatában, 2550 Postahivatalban, de kérheted házhozszállítással is, amit a GLS visz el hozzád.

Igen, minden esetben lehetséges a fizetés bankkártyával. Már a weboldalon történő megrendelés során is választhatsz online kártyás fizetést. Emellett lehetőséged van kártyával fizetni a futárnál a csomagautomatánál, a postahivatalban, valamint üzletünkben is, amennyiben személyesen veszed át a megrendelésed.

Termékeinket raktáron tartjuk, így szaküzletünkben azonnal átvehetők. A megrendeléseket a rendelést követő munkanapon továbbítjuk szállító partnereink felé a kiszállítás megkezdéséhez. Amint a termék átvehetővé válik üzletünkben, vagy átadjuk a szállító partnerünknek, erről értesítést küldünk e-mailben és/vagy telefonon.

Minden általunk forgalmazott víztisztító készülékhez 5 évig biztosítjuk a szűrőbetétek és alkatrészek utánpótlását. Ezt a periódust garantáltan biztosítjuk, és az ezt követő időszakban is minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy segítsünk.

A Doulton víztisztító készülékekre a gyártó a törvényben előírt 12 hónapos garanciát nyújtja.

Mi az Ólommentesviz.hu oldal üzemeltetői aktív használói vagyunk a Doulton termékeknek és a saját-, illetve sokszáz ügyfelünk tapasztalatai alapján meg vagyunk győződve a Doulton víztisztítók kimagasló minőségéről és tartósságáról, ezért a gyártói garanciát egészen a készülék 5 éves koráig meghosszabbítjuk az alábbiak szerint:

Minden készülék a vásárlástól számított 12 hónapig gyártói garanciát élvez, amelynek egyetlen feltétele hogy a terméket rendeltetésszerűen használd.

A gyártói garanciát meghosszabbítjuk a készülék egészen 5 éves koráig, ha a szűrőcseréket a gyártó előírásai szerint időben, pontosan elvégzed és ehhez a szükséges szűrőbetéteket az olommentesviz.hu oldalról szerzed be. Minden egyes szűrőcsere vásárlásával a készülék garanciája 6 hónappal meghosszabbításra kerül, egészen a víztisztító, vásárlástól számított 5 éves koráig.

A garancia kiterjed minden meghibásodásra, amely a víztisztító rendeltetésszerű használata mellett jelentkezik, többek között, a csaptelep esetleges csepegésére, a készülékház szivárgására, és minden olyan meghibásodásra, ami a készülék használatát hátrányosan befolyásolja. 

A garancia ideje alatt a meghibásodásokat javítással, ha ez nem lehetséges, akkor a meghibásodott részegység cseréjével orvosoljuk. A garancia nem terjed ki a meghibásodás helyszínen történő javítására. A készülék-, vagy a meghibásodott alkatrész szervizünkbe juttatásáról neked kell gondoskodnod. Budapesten és Pest megyében szerviz szolgáltatásunk örömmel segít a javítások helyszíni elvégzésében, ebben az esetben a javításhoz való kiszállás díját kell csak megfizetned a javítás munkadíját és a felhasznált alkatrészek költségét mi álljuk.

A Vizetiszom.hu webáruházban vásárolt mindegyik Doulton víztisztító készülék és kiegészítő esetén biztos lehetsz abban, hogy a vásárlástól számított legalább 5 éven keresztül meg tudod vásárolni az üzemeltetéshez szükséges szűrőbetéteket és alkatrészeket. Az 5 évet követően is mindent megteszünk, hogy fennakadás nélkül használhasd a megvásárolt készüléket, azonban az első 5 évben garanciát is vállalunk a szűrőbetétek és alkatrészek utánpótlására az alábbiak szerint.

A szűrőbetét és alkatrész utánpótlási garanciát minden szűrőcsere alkalmával meghosszabbítjuk 6 hónappal a készülék egészen 5 éves koráig, ha a szűrőcseréket a gyártó előírásai szerint időben, pontosan elvégzed és ehhez a szükséges szűrőbetéteket az olommentesviz.hu oldalról szerzed be. Minden egyes szűrőcsere vásárlásával a készülék szűrőbetét és alkatrész utánpótlási garanciája 6 hónappal meghosszabbításra kerül, egészen a víztisztító vásárlástól számított 5 éves koráig.

A Doulton víztisztító készülékekben a magyarországi csapvíz minőség mellett legkésőbb 6 havonta vagy 2.300 liter víz megtisztítását követően szűrőbetétet kell cserélni. (Amelyik hamarabb elérkezik.) A kimagasló vízminőség csak abban az esetben várható el a készülékektől, ha az előírt karbantartásokat / szűrőcseréket a gyártó előírása szerint, időben elvégzed, ezért ezek betartása rendkívül fontos.

Átlagos háztartási használatban -napi átlagos 12 literes tisztított víz felhasználásig- elegendő a szűrőbetét 6 havonta kicserélned.  

Amikor víztisztító készüléket vagy szűrőbetétet vásárolsz tőlünk, megkérdezzük, hogy a szűrőbetétek cseréjét figyelemmel kísérjük-e és a csere esedékességéről E-mailben értesítsünk téged. Ezzel a díjmentes szolgáltatással pontosan nyomon követheted a szükséges szűrőcseréket és egyszerűen, keresgélés nélkül meg is rendelheted a szükséges szűrőbetéteket. Ha a karbantartásokat pontosan elvégzed, számíthatsz rá, hogy víztisztítód mindig a legnagyobb biztonságot nyújtja Neked és családodnak.

A szolgáltatás Doulton víztisztító készüléket vagy szűrőbetétet vásárló ügyfeleink részére érhető el és díjmentes.

Biztonságos ivóvíz egy kattintásra!